taleloggan

Tale Charity Burbage ( Wilma)

Pappa till valparna är:
SE J(J)CH DUCKSTREAM NIAN'S CIMBASSO

Cimba var hos oss en dryg vecka, bara för att han och Wilma skulle få bekanta sig med varandra. Vilket dom verkligen gjorde.
Samtidigt har det var trevligt att se hur lugn och trevlig han är, en verklig gentleman.

Valpar födda 2018-01-07.


 

                                                         Cimba och Wilma

1:A VECKAN

Wilma är så duktig och försiktig med sina små valpar, det har gått så bra med allt. Hon har mat till alla och valparna är mycket nöjda.
Det är alltid lite nervöst med en först föderska för man vet inte hur dom reagerar, men modersinstinkten är otroligt stark.
Valparna har fördubblat sin födelse vikt.

2:a veckan

Nu börjar det hända saker, valparna har börjat komma upp på benen och stulta runt. Dom blir stadigare för varje dag. När morsan kommer för matning och tvättning blir det liv i luckan. 
Wilma sköter sig på ett utmärkt sätt och valparna är trygga.
Som ni ser på bilden och sedan en sekund senare på filmen är det fullfart på en gång.

3:e veckan

OJ ! vad tiden går... Det händer mycket på tre veckor, redan uppe på benen och tultar runt, busar med varandra gör dom också.
Valparna har redan börjat få smaka på uppblöt foder, det tyckte dom var smaskens. Sedan blev det lite efterrätt av Wilma.
Som det syns har vi satt upp valphagen så nu har dom mycket mer utrymme att busa och leka. 

 

4:e veckan

Nu är det full fart i valphagen som ni ser på filmen nedan, brottas, leker med varandra gul som svart. Har inte gått att urskilja några personligheter ännu. 
Nu äter dom mat tre gånger om dagen och lite efterrätt av Wilma.
Har även blivit avmaskade och det var inte lätt att hålla reda på alla.

Det varma vädret har varit lite jobbigt för valparna, vi har en matskål modell större som dom får plaska runt i när det blir för varmt.
 

5:e veckan

Valparna är inte riktigt nöjda med att vara i valphagen, så nu får dom komma ut i köket och uterummet och busa. Mycket roligare det och så är Wilma samt mormor Thea med, går väl så där... Thea fostrar dom på ett bestämt sätt, men Wilma har lite svårt att sätta stopp för dom vill bara snutta på henne. Vi har börjat avvänja Wilma nu så hon inte ska producera mer mjölk. 
 

6:e veckan

Inte riktigt nöjda med att vara inne i valphagen nu, mycket roligare att vara ute i den hagen. tur att det är fint väder. Växer gör dom så det knakar, fyra mål om dagen plus att dom härjar ute gör att dom blir starkare än man tror. Alla är väldigt lika i sitt sätt att att vara och dom leker och busar med varandra. Nästa vecka kommer vetrinären hit för besikning, spruta och chippning.
 

Wilma